Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین اثر غلامرضا کافی استاد ادبیات دانشگاه شیراز با عنوان «پارسای پارسی» در حالی برگزیده کنگره شعر «سردار سربداران» شد که او اولین شعرش را در وصف رشادت‌های سردار سلیمانی، در زمان حیات آن شهید و در سال 1394 سروده بود.

کنگره شعر سردار سربداران با برگزاری آیین اختتامیه یه کار خود پایان داد و شعری از غلامرضا کافی شاعر و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز عنوان نخست را کسب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شاعر و استاد دانشگاه که پیش از این با کتاب «بهار در برهوت» نیز توانسته جایزه کتاب سال دفاع مقدس را کسب کند درباره این شعر گفت:  شعر اول من برای سردار سلیمانی غزلی با عنوان «توفان مرد» بود، در سال 94 سروده شد.

وی افزود: این شعر با مطلع «مرحبا سپاهی مرد، شرزه شیر کرمانی / داوبرد دیو اوژن، قاسم سلیمانی»‌ پس از دو سال یعنی در سال 1396 پس از اعلام خبر پیروزی جبهه مقاومت بازخورد گسترده‌ای داشت و رادیو شعر و داستان شهرستان ادب نیز نماهنگی براساس این شعر با صدای شاعر تولید و منتشر کرد.

شاعر کتاب‌هایی «مسافر ایستگاه بعد»، «تاوان تنهایی» و «واقعه» ادامه داد: قصیده پارسای پارسی را در 8 دی 1399 در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی سروده شد که می‌توان آن را مرثیه‌ای در فراق سردار دل‌ها توصیف کرد در حالی که «توفان-مرد» رجزی در مدح این سردار نازنین سپاه اسلام بود.

در ادامه شعر «پارسای پارسی» دکتر غلامرضا کافی از آثار پژوهشی برجسته‌ای را همچون «شرح منظومه‌ی ظهر» (نقد و تحلیل شعرهای عاشورایی از آغاز تا امروز)، «دستی بر آتش» (شناخت نامه‌ی شعر جنگ) و «شناخت ادبیات انقلاب اسلامی» در کارنامه دارد، بخوانید:

نامت بلند باد که هستیم سربلند

نامی که نیست جز همه با کَرّ و فَرّ بلند

از نام توست رایحه-گردان نسیمِ مَجد

این عطرِ خوش که هست به هر بام و در بلند

طبعت اگرچه صندلیِ جاه را ندید،

گامت ولی به هِیمنه-گاهِ خطربلند

سالی گذشت، بی تو جهان رویِ خوش ندید

هیهایِ مرگ بود به هر بوم و بَر بلند

سالی گذشت و باز جهان در خَم ِ بلاست

یعنی نکرده از غم داغت، کمر بلند

طوفان دَمید بر تنِ خاک، آن سِتُرگ-داغ

آشوب شد ز خاوَر و از باختَر بلند

هان‌هان! که در نشست به چشمِ تمامِ خَلق

دودی که شد ز مشهدِ آن نخلِ تَر بلند

تُو خالیَ است طبلِ ستم،  عجزِ بارز است:

آن جا که هست نعره ی توپ و تَشَر بلند

سبزیم و جاودانه، اگر چند بشکنیم    

نه گفته ایم ما به تَبارِ تَبَر بلند

ای رود رود، جاریِ اشکت به نیمه شب

ای‌های‌های، گریه ی تو هر سَحر بلند

چشمِ عقاب با همه ی اوج، سر به زیر

طبعِ پلنگ با همه زیر و زَبَر بلند

افسانه شد شکوهِ سلحشوریِ عرب

ای پارسایِ پارسیِ قومِ سر بلند

فتح الفتوح کرده ای از شام تا عراق

نامت مباد جز همه با کَرّ و فَرّ بلند

«نَفسِ زَکیّه» در خبرِ مُعتبَر تویی

عطر ظهور هست هم اَز آن خبر بلند

دیگر شد از تو رسمِ سلیمانیِ شُکوه

بَستی به گردباد، رکابِ ظَفَر بلند

 قَد می‌کشد به ذوقِ تو اَندامِ واژه‌ها

زان رو شد این چَکامِه-غزل مختصر بلند

نه نه  که شعر نیست چُنین پاره ی لَهیب

شَرشورِ ناله ای است که شد از جگر بلند

مُشکوی توست رشکِ سلیمان، به باغِ خُلد

طاقِ سَرا مُشَعشَع و درگاهِ دَر بلند!

ایبنا/

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ر بلند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۰۱۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه جریان مخالف استاد مطهری

مبلغ: غیر از کسانی که به لحاظ دینی با ایشان در تضاد بودند، متدینان و حتی برخی روحانیون هم در قبال او موضع‌گیری داشتند. ما چند جریان را در مقابل استاد مطهری می‌بینیم.
نخست جریان ولایتی‌ها که نسبت به مطهری بی‌مهری‌هایی داشتند و هنوز هم دارند. جریان دوم جریان‌های سنتی در معارف اسلام بودند. جریان سوم گروهی از انقلابیون که استاد مطهری را مورد اتهام قرار می‌دادند.

رفتار جریان اول: استاد مطهری نسبت به ولایت، مواضع صریح و مستدلی دارد. رساله‌ای هم در این رابطه تالیف کرده است. در آن رساله هم بر ولایت سیاسی اهل بیت علیهم‌السلام استناد کرده و هم بر ولایت معنوی و باطنی آنها. علاوه بر این‌ها، ایشان از آثار استدلالی که در این زمینه تالیف شده است، استقبال کردند مثلا در مقاله‌ای از «الغدیر» علامه امینی دفاع کردند. با همهٔ این تلاش‌ها چرا عده‌ای ولایتی با ایشان مخالف بودند؟

این انتقادات ناشی از آن است که این گروه توقع داشتند استاد مطهری در میدان لعن و سب وارد شود و در مورد تبری نسبت به برخی شخصیت‌های مورد احترام اهل سنت به صراحت موضع‌گیری کند. شهید مطهری اهل این‌گونه مقابله‌ها که امت اسلامی را با اختلاف مواجه می‌کند، نبود. این جماعت به همین علت دربارهٔ او موضع‌گیری منفی می‌کردند، ولایت او را ضعیف می‌شمردند و از این جهت او را مورد نقد و اعتراض قرار می‌دادند.

رفتار جریان دوم: این جریان که تشابه زیادی با جریان اول دارد، معتقد بودند شهید مطهری یک عالم متجدد است و برای این‌که از اسلام دفاع کند، برخی احکام اسلام را نادیده می‌گیرد. این افراد با تجددگرایی استاد مطهری مخالف بودند و معتقد بودند نظرات او با استدلال سنتی سازگار نیست. مثلا شهید مطهری از این‌که زنان با رعایت پوشش اسلامی در فعالیت‌های اجتماعی حضور داشته باشند دفاع کرده است. ولی این گروه سنتی معتقد بودند این الگو، الگوی اسلامی نیست بلکه الگوی برگرفته از غرب است.

در بین علمای ما افراد نسبتا زیادی بودند که به این دلیل با افکار شهید مطهری مخالف بودند. یکی از همین افراد که سابقهٔ تحصیل نزد استاد مطهری داشت، کتاب مسئلهٔ حجاب ایشان را مورد نقد قرار داد، حواشی برای کتاب نوشت و برای استاد مطهری فرستاد. در آن حواشی، طعنه‌های زیادی با همین جهت‌گیری علیه استاد مطهری وجود دارد. شهید مطهری از این اتهامات بسیار متاثر می‌شود و ذیل آن حواشی می‌نویسد از چیزهایی که من از آن نمی‌گذرم این افتراهاست. این گروه خیلی به استاد مطهری فشار می‌آوردند.
مطهری در میان هم‌صنفان خودش هزینه می‌داد ولی دست از روشنگری دین برنمی‌داشت. اگر ایشان می‌خواست تسلیم پسند عوام‌الناس شود آثاری مثل تحریفات عاشورا نمی‌نوشت و سکوت می‌کرد کما این‌که هم‌لباسان او سکوت می‌کردند و مورد احترام مردم قرار می‌گرفتند. حرف شهید مطهری همین است که نتیجهٔ کتمان حقیقت عذاب الیم است.

رفتار جریان سوم: شهید مطهری از همراهان امام در انقلاب بود، در جریان نهضت حضور داشت ولی بسیاری از انقلابیون با او مشکل داشتند. این مشکل از دو جهت بود یکی مشکل نظری و دوم مشکل عملی. مشکل نظری این بود که عده‌ای به نام انقلابیون می‌خواستند همهٔ اسلام را در انقلاب خلاصه کنند. انگار اسلام مساوی با انقلاب است و هیچ چیز دیگری از اسلام را به رسمیت نمی‌شناختند. این جریان همهٔ ارزش‌ها را در انقلاب می‌دید. انگار غیر از انقلاب در اسلام چیزی نیست. مطهری با چنین تفکری مشکل داشت و مقابل آن می‌ایستاد.
از نظر مطهری، اسلام مبارزه دارد ولی این یکی از ارزش‌های اسلام است. مطهری خطاب به این گروه تندرو می‌نویسد:« از نظر شما تمام مسائل قرآن بر محور انقلاب است».

استاد مطهری در برابر این سه جریان ایستاد و جان خودش را فدا کرد. بیان مطالب آسیب شناسی های فکری در زمان و شرایط انقلاب کار سختی بود و کسی دیگری جز ایشان مقابل این جریان های افراطی نایستاد.

* استاد حوزه و پژوهشگر دین / * منتشر شده در مجله خیمه اردیبهشت 1403

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902693

دیگر خبرها

  • برگزاری اردوی مدرسه تربیتی شهید سلیمانی ویژه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در کرمان
  • مذاکرات مهدی کروبی با شورای نگهبان به روایت آیت الله هاشمی /سردار سلیمانی و ناطق نوری مهمانم بودند /آقای حجازی از بهزاد نبوی دلخور بود
  • حضورآگاهانه مردم در انتخابات و انتخاب اصلح
  • یادواره شهدای نیر با محوریت فضائل استاد شهید مطهری
  • سه جریان مخالف استاد مطهری
  • عادی شدن روند پرواز‌های فرودگاه بین المللی شهید سلیمانی اهواز
  • تعیین تکلیف شدن عملیات ساخت و ساز اردوگاه شهید چمران در سامان
  • فرمانده کل قوا از وضعیت موجود رضایت مطلق ندارند
  • رونمایی از کتاب ۱۰ جلدی یک سردار دراصفهان
  • «ما ملت شهادتیم» از شهید زاهدی تا سردار سلیمانی